Geen producten (0)

Houten wanddecoratie en wandpanelen

 

Wanneer U voor de keuze komt te staan om wanddecoraties aan te schaffen voor uw woonkamer of andere kamer in de woning zal U misschien eerst goed na moeten denken. Er is ook zoveel te verkrijgen om de muren een mooi aanzicht te geven. Voor U echt een keuze gaat maken zal U eerst moeten bedenken wat U precies wilt en wat past het beste bij uw interieur. Er zijn nameijk nogal wat mogelijkheden. Ook dient U van te voren vast te stellen of het een moderne of landelijke wanddecoratie moet worden. In een modern ingerichte woning wordt in de regel geen landelijke wanddecoraties gebruikt. Daar worden dan bijvoorbeeld moderne schilderijen gebruikt of een wanddecoratie zoals een foto op glas. Verder zijn er nog wat metalen wanddecoraties die een modern uiterlijk hebben.

Voor een landelijk interieur komt men al snel bij een houten wanddecoratie. Hoewel sommige houten wanddecoraties ook in een modern interieur passen worden deze toch meestal in een landelijk of klassiek interieur gebruikt. Ook houten wanddecoraties zijn er in heel veel verschillende uitingen en van veel verschillende soorten hout. Het kan een éénvoudig uitgesneden decoratie zijn of juist een heel fijn met de hand gesneden paneel wat eigenlijk een houten kunstobject genoemd mag worden. Verder zijn er nog schilderijen gemaakt op hout en houten platen die bekleed zijn met andere materialen. Dus op het gebied van houten wandversiering is ook voldoende te verkrijgen.

Behalve wandpanelen die alleen te gebruiken zijn als wanddecoratie zijn er ook houten panelen die geschikt zijn voor twee zijden. U kan dan denken aan een roomdiver of een paneel voor in de vensterbank. Verder worden panelen ook wel eens ingesloten in een raam of deur al dan niet buiten in de tuin of in de omheining.

 

Klik op een afbeelding voor meer informatie

                                                                       

 

Hierboven ziet U een aantal voorbeelden van houten wandpanelen die aan twee kanten zijn te gebruiken. Het zijn wandpanelen met houtsnijwerk waardoor het behalve wanddecoraties ook kunstobjecten zijn geworden. Zoals U kan zien hebben deze panelen verschillende motieven. Deze houten wandobjecten zijn verkrijgbaar in een rechthoekig model, een vierkant model, een rond model en zelf als drieluik. Het driedelige wandpaneel heeft zelf een afmeting van 120 X 120 centimeter dus het is een prachtig opvallend kunstobject in uw interieur.

 

Houten Wanddecoratie

                                                                                                                                      

Behalve de houtsnijwerk wandpanelen zijn er ook muurdecoraties die niet aan twee kanten gebruikt kunnen worden maar gewoon als decoratie aan de muur opgehangen moet worden.  U ziet bijvoorbeeld een paar muurdecoraties van het bijzondere Spaanse woonmerk LaForma. Deze muurdecoraties zijn geheel met de hand gemaakt uit kleine stukken gerecycled hardhout. Op deze manier is elke wanddecoratie weer iets anders van kleur en vorm. Ook deze LaForma muurdecoraties zijn dus eigenlijk mooie houten kunstobjecten.    

                                                                                                                                      Klik op een afbeelding voor meer informatie

                                                                          

 

Hierboven ziet U hoe mooi een handgemaakt paneel kan zijn. Dit zijn houten wanddecoraties die gemaakt zijn met kleine en grotere stukken gerecycled hardhout. U kan zien dat op deze manier van produceren het niet mogelijk is om twee precies dezelfde exemplaren te maken. U heeft dus altijd een unieke decoratie aan de muur hangen.  Deze prachtige houten decoraties kunt U bestellen in de webwinkel van Lumz waar U tevens alle andere meubels en woonaccessoires kunt bestellen die U nodig heeft om een complete woning in te richten.

 

Houten wandklokken

 

Behalve de mooie houten wanddecoraties die uitsluitend ten doel hebben de sfeer te bepalen en te verhogen in uw interieur zijn er ook wanddecoraties van hout met een functie. Dat kan bijvoorbeeld een klein houten kastje zijn of een prachtige grote houten wandklok maar ook een kapstok van hout is vaak een kapstok en wanddecoratie tegelijk.

                                    76 CM.                                         110 CM.                                          90 CM.                                          91 CM.                                         80 CM.                                           91 CM.

                                                                                

  Klik op een afbeelding voor meer infomatie

Hierboven ziet U een aantal mooie grote houten wandklokken van het Belgische woonmerk J-Line. Het zijn echt hele leuke en sfeervolle wandklokken met een robuuste maar ook landelijke uitstraling. De klokken zijn allemaal net iets kleiner en soms groter dan een meter in doorsnede. Het zijn dus best hele opvallende exemplaren. Het is ook direct duidelijk dat deze grote ronde houten klokken niet alleen bedoeld zijn om op te kijken hoe laat het is. Het zijn eiggenlijk gewoon grote houten wanddecoraties. Deze mooie wandklokken zijn allemaal te bestellen in de gespecialiseerde winkel en webwinkel van Meubelpartner. Deze webwinkel heeft behalve deze klokken een compleet assortiment meubels en woonaccessoires waar men een geheel huis mee in kan richten.

 

Houten Wandkapstokken

Een andere houten wanddecoratie met een functie is een houten wandkapstok. Er zijn heel veel mooie decoratieve houten kapstokken verkrijgbaar. Dan denk je al snel is het een wanddecoratie of een kapstok. Het is dan meestal een kapstok en decoratie tegelijk. In tegensteling tot een wandklok wordt een kapstok meestal niet in de woonkamer gebruikt maar in de gang of hal van de woning. Uiteraard hoort de hal van de woning ook tot de inrichting en dient dus net zo mooi ingericht te worden als de rest van de woning. Gelukkig is er op het gebied van kapstokken en halmeubelen voldoende mooie spullen te verkrijgen. Of U nu de keuze maakt voor een staande kapstok of een wandkapstok maakt niet zoveel uit. Zolang U mar een goede combinatie kiest met de andere halmeubelen en woonaccessoires.

 

                                                                              

 

Houten Wandrekken

 

Een houten wandrek is ook een functionele wanddecoratie. Houten wandrekken zijn er in veel verschillende soorten en hebben behalve een decoratieve functie ook een opbergfunctie of een combinatie van functies. Bijvoorbeeld het grijze houten rek in de vorm van een huisje wordt gebruikt ls letterbak. Hierr kunnen leuke kleine decoratiebeeldjes in geplaatst worden. Een ander leuk rek is de Dutchbone wandplank welke gemaakt is van dennenhout. Deze wandplank wordt onder andere gebruikt om flessen wijn en wijnglazen in te paaltsen. Een wandrek hoeft ook niet echt ingewikkeld te zijn. Kijk maar eens naar de wandplank van Serax.Deze plank met zijn metalen steunen wordt gebruikt als boekenplank. Het leukste en sfeervolle wandrek van het Spaanse LaForma valt op door de combinatie hout met metaal.Aan het houten rek hangen drie metalen rechthoekige mandjes om divesre spulletjes in op te bergen. Ook het houten wandrekje van Mica Decorations valt erg op door zijn half ronde model. Het wandrek van Casa Vivante wordt gebruikt als een verticale lectuurbak waarbij de combinatie hout met metaal extra sfeerverhogend werkt. Verder is er nog een sfeervol houten rek welke is voorzien van een krijtbord en opbergplankje. Dit rek wordt meestal in de keuken gebruikt. Al deze sfeervolle houten wandrekken zijn online te bestellen in de webwinkel van VT-Wonen.